Kinkkupiirakka, uunipellillinen

50 minuuttia
Leivo uunipellillinen suolaista piirakkaa. Käytä sesongin täytteitä tai omia suosikkejasi. Voit korvata kerman maustetulla kermalla.
Kinkkupiirakka, uunipellillinen
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 1 dl perunasosejauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 200 g sulatettua voita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl juustoraastetta

Täyte

  • 400 g kinkkusuikaleita
  • 100 g miniluumutomaatteja
  • 1 paahdettu tai tuore paprika
  • 1 ruukku persiljaa
  • 5 dl kermaa
  • 5–6 munaa
  • 200 g juustoraastetta

Mittaa leivontakulhoon perunasosejauhe, vehnäjauhot, siirappi, suola, leivinjauhe ja sulatettu voi. Sekoita. Lisää vielä vesi ja juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja esipaista pohjaa 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Ripottele pinnalle kinkkusuikaleet ja puolitetut tomaatit, paloiteltu paprika ja hienonnettua persiljaa. Sekoita kerma, rikotut munat ja juustoraaste keskenään. Kaada päälle kerma-juustoseos.

Jatka kypsentämistä vielä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

Tarjoa lämpimänä.

Vinkki!
Mikäli haluat valmistaa piiraan pyöreään vuokaan pienempänä, puolita reseptin kaikki raaka-aineet.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker