Kevennetty omena-mustikkatorttu

50 minuuttia
Rasvattoman tortun maukkaana täytteenä on omenaa ja mustikkaa kanelisokerilla maustettuna.
Kevennetty omena-mustikkatorttu
Arvioi: (16kpl)

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3/4 dl kuumaa vettä
  • 2 omenaa
  • 2 dl mustikoita
  • 2–3 rkl Dansukker Kanelisokeria

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita ne muna-sokerivaahtoon. Lisää vesi. Kuori ja lohko omenat ja sekoita ne taikinaan. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Ripottele mustikat ja kanelisokeri pinnalle. Paista torttua uunin keskitasossa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker