Keväiset kookospalloset

30–35 kpl 1 tunti + 12 tuntia
Pääsiäisen väriset kookosmakeiset voidaan myös kuorruttaa valkosuklaalla.
Keväiset kookospalloset
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 100 g kiinteää kookosrasvaa sulatettuna
  • 200 g kookoshiutaleita
  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa

Pallosten pyörittelyyn

  • Dansukker Tomusokeria

Kuorrutus

  • 1,5 dl Dansukker Tomusokeria
  • noin 2 tl appelsiinista puristettua mehua
  • keltaista elintarvikeväriä

Pinnalle

  • kookoshiutaleita, syötäviä kukkia tai koristerakeita

Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä kattilassa liedellä tai kulhossa mikrouunissa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Mittaa kookoshiutaleet leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon, lisää jääkaappikylmä maito ja sokerit. Pyöritä aineksia 1–2 minuuttia täydellä teholla. Valuta sulatettu kookosrasva joukkoon ohuena nauhana terän pyöriessä koko ajan.

Siivilöi kerros tomusokeria työlaudalle tai silikonialustalle, kumoa kookosmassa ja pyörittele se palloiksi. Siirrä palloset karamellivuokiin ja jäähdytä jääkaapissa esim. seuraavaan päivään.

Sekoita tomusokerista, appelsiinimehusta ja väristä pehmeästi valuva kuorrutus. Valuta kuorrutusta kookospallosten päälle. Voit koristella makeiset kookoshiutaleilla, syötävillä pienillä kukilla tai valkoisilla koristerakeilla.

Vinkki!
Voit myös siivilöidä jähmettyneiden kookospallosten päälle pelkästään Dansukker Tomusokeria.

Voit kuorruttaa palloset temperoidulla tumma- tai valkosuklaalla.

Reseptin on laatinut

Dansukker