Keväiset kookospalloset

Pääsiäisen väriset kookosmakeiset voidaan myös kuorruttaa valkosuklaalla.

30–35 kpl

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

100 g kiinteää kookosrasvaa sulatettuna
200 g kookoshiutaleita
2 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl maitoa
Pallosten pyörittelyyn
Dansukker Tomusokeria
Kuorrutus
1,5 dl Dansukker Tomusokeria
noin 2 tl appelsiinista puristettua mehua
keltaista elintarvikeväriä
Pinnalle
kookoshiutaleita, syötäviä kukkia tai koristerakeita

Ohjeet

Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä kattilassa liedellä tai kulhossa mikrouunissa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Mittaa kookoshiutaleet leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon, lisää jääkaappikylmä maito ja sokerit. Pyöritä aineksia 1–2 minuuttia täydellä teholla. Valuta sulatettu kookosrasva joukkoon ohuena nauhana terän pyöriessä koko ajan.

Siivilöi kerros tomusokeria työlaudalle tai silikonialustalle, kumoa kookosmassa ja pyörittele se palloiksi. Siirrä palloset karamellivuokiin ja jäähdytä jääkaapissa esim. seuraavaan päivään.

Sekoita tomusokerista, appelsiinimehusta ja väristä pehmeästi valuva kuorrutus. Valuta kuorrutusta kookospallosten päälle. Voit koristella makeiset kookoshiutaleilla, syötävillä pienillä kukilla tai valkoisilla koristerakeilla.

Vinkki!
Voit myös siivilöidä jähmettyneiden kookospallosten päälle pelkästään Dansukker Tomusokeria.

Voit kuorruttaa palloset temperoidulla tumma- tai valkosuklaalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.