Keväinen pullakranssi

1 kpl 1½ tuntia
Keväinen pullakranssi on kaunis koriste pääsiäispöytään. Voit toki valmistaa kranssin milloin tahansa. Koristele se teemaan sopivaksi.
Keväinen pullakranssi
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 6–7 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 pussia kuivahiivaa
  • 50 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 75 g mantelimassaa
  • 1/2–3/4 dl omenasosetta
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 ½ dl rusinoita

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • mantelilastuja
  • Dansukker Rapeaa Raesokeria

Kuorrutus

  • 3 dl Dansukker Tomusokeria
  • vettä sen verran, että saat hyvin levittyvän tahnan
  • muutama tippa keltaista elintarvikeväriä tai ripaus kurkumaa

Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi.

Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa viipaleiksi ja laita ne kranssin muotoon leikkauspinta ylöspäin.

Anna kohota hetki ja voitele munalla.

Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.

Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 15–20 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kranssi vaikuttaa kypsältä.

Sekoita tomusokeri, vesi ja väri keskenään tasaiseksi tahnaksi ja pursota kranssille. Koristele halutessasi värikkäillä makeisilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker