Kesäpäivän mansikkamehu

45 minuuttia
Mehumaija höyryttää marjoista mehun. Voit käyttää mehun valmistukseen myös pakastemansikoita.
Kesäpäivän mansikkamehu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg mansikoita
  • 300–500 g Dansukker Taloussokeria

Laita mehumaijan alimpaan kattilaan vettä reilusti, jotta se ei pääse haihtumaan kuiviin mehun valmistuksen aikana. Nosta päälle höyryosa. Laita päällimmäiseksi kattila ja lisää puhdistetut mansikat tai pakastemarjat. Ripottele pinnalle sokeri. Laita kansi päälle ja kuumenna. Muista lukita valutusletku klipsillä, jotta kuuma mehu ei valu letkusta itsekseen.

Kun mehu alkaa valua letkuun, valuta se kuumennettuun lasipulloon tai muuhun astiaan. Kaada ensimmäinen mehuerä takaisin kattilaan. Valuta irtoava mehu ja pullota puhtaisiin ja kuumennettuihin pulloihin.

Laimenna vedellä tarjoiluvaiheessa.

Vinkki!
Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä: lisää joukkoon tuoreita yrttejä ja korvaa osa mansikoista vaikkapa raparperilla, vadelmilla tai muilla marjoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker