Kesän marjapiirakka

8 annosta 1 tunti
#MarjatTalteen herkullisen marjapiirakan muodossa: rapea pohja, upean vaniljainen täyte ja raikkaat tuoreet marjat.
Kesän marjapiirakka
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g voita tai margariinia
    • 1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
    • 3 ¾ dl vehnäjauhoja
    • 1 ½ tl leivinjauhetta
    • ripaus kanelia tai kardemummaa

    Täyte

    • 5 dl maitoa
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
    • 6 munankeltuaista
    • ½ dl maissitärkkelystä
    • 50 g pehmeää voita
    • 1 dl maitorahkaa tai tuorejuustoa

    Pinnalle

    • 1 l tuoreita mansikoita ja vadelmia
    • sitruunamelissaa tai minttua
    • Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

    Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

    Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on 26–28 cm. Paista pohjaa 225 asteessa 10–15 minuuttia.

    Valmista täyte.

    Mittaa maito ja vaniljasokeri kattilaan ja kiehauta. Sekoita kulhossa sokeri, munankeltuaiset ja maissitärkkelys keskenään. Valuta seos kuumaan liemeen sekoittaen. Kiehauta, kunnes seos pulpahtaa ja sakenee. Jäähdytä kiisseli ja vatkaa joukkoon pehmeä voi ja maitorahka tai tuorejuusto.

    Levitä seos paistetun piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle runsaasti tuoreita marjoja. Koristele sitruunamelissalla tai mintulla. Valuta pinnalle vaaleaa luomusiirappia.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker