Kesämarjahillo Luomuhillosokerilla

n. 1 l hilloa 30 minuuttia
Tee helposti ja nopeasti hilloa kesän marjoista Luomuhillosokerilla. Vaihtele marjoja ja niiden suhteita oman makusi ja saatavuuden mukaan.
Kesämarjahillo Luomuhillosokerilla
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 600 g mansikoita
  • 200 g vadelmia
  • 200 g mustikoita
  • 1 pkt (500 g) Dansukker Luomuhillosokeria
  • (valitsemasi mauste, kts. vinkit)

1. Perkaa ja huuhtele marjat. Pilko suurikokoiset marjat.

2. Pane marjat ja luomuhillosokeri kattilaan. (Lisää valitsemasi mauste.) Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 4 minuuttia sekoitellen.

3. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti.

4. Kaada hillo pieniin puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, täytä piripintaan. Sulje hyvin.

5. Säilytä hillo jääkaapissa.

Hillo säilyy avaamattomana jääkaapissa noin 12 kuukautta, avattuna 2–3 viikkoa.

Mausta hillo makusi mukaan, valitse vaikka jokin seuraavista:
• pari oksaa tuoretta yrttiä, esim. (pipar)minttua, rosmariinia, kanelibasilikaa tai timjamia
• kaneli- tai vaniljatanko tai tähtianis (poista hillosta ennen purkitusta)
• raastettua luomusitruunan tai -limetin kuorta
Huuhdo yrtit ja sitrushedelmän kuori kylmällä vedellä ennen käyttöä.

Vinkki!
Maukas kesähillo syntyy myös mm. vadelmista ja mustaherukoista tai mansikoista ja karviaisista (pilko karviaiset ennen käyttöä) tai punaherukoista ja vadelmista.

Reseptin on laatinut

Dansukker