Kesäkurpitsa-vuohenjuustolasagne

Maukas kasvislasagne, jossa pastalevyjen tilalla käytetään kesäkurpitsaa ja lisämakua antaa vuohenjuusto.

4–6 annosta

1½ tuntia

Arviot (19 kpl)

Ainekset

1 kesäkurpitsa
2 isoa sipulia silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
100 g ruusukaalia
3 isoa porkkanaa
200 g palsternakkaa tai juuriselleriä
200 g herkkusieniä
2 rkl öljyä
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
500 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Provencen yrttiseosta tai muuta yrttimaustetta

Juustokastike
75 g voita tai margariinia
¾ dl vehnäjauhoja *
7 ½ dl maitoa
100 g juustoraastetta
(ripaus suolaa)
200 g vuohenjuustoa

Ohjeet

Huuhtele kesäkurpitsa ja vedä siitä koko pituudelta lastuja juustohöylällä. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Puolita ruusukaalit. Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka tai juuriselleri. Viipaloi tai lohko herkkusienet.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, ruusukaalit, juurekset, herkkusienet ja fariinisokeri. Kääntele hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska. Mausta mustapippurilla, suolalla ja yrttiseoksella. Anna kiehua hiljalleen 10–20 minuuttia. Tarkista maku.

Valmista juustokastike. Mittaa rasva kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, mutta älä ruskista. Lisää maito sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike sakenee. Sekoita valmiin kastikkeen joukkoon juustoraaste ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Jaa kastikkeet ja kesäkurpitsalastut uunivuokaan kerroksittain siten, että voit viipaloida väliin myös vuohenjuustoa. Jätä päälle kerros juustokastiketta ja vuohenjuustoa.

Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ruoka on kauniin värinen. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!
* Mikäli käytät suurustamisessa gluteenitonta jauhoa, on ruoka myös keliaakikolle sopivaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.