Kesäkurpitsa-porkkanachutney

1 keskikokoinen lasipurkillinen 45 minuuttia
Tarjoa kesäkurpitsa-porkkanachutneyta esimerkiksi grillatun tai paistetun lihan ja kanan seurana.
Kesäkurpitsa-porkkanachutney
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 isoa porkkanaa
  • ½ keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 sipuli tai kesäsipuli varsineen
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 tähtianis
  • ¼ dl etikkaa
  • ripaus kanelia
  • mustapippuria myllystä
  • ½ dl vettä
  • 250 g Dansukker Hillosokeria

Kuori porkkanat ja raasta ne karkealla raastinterällä. Raasta kesäkurpitsa ja hienonna sipuli tai kesäsipuli varsineen. Hienonna valkosipulinkynsi ja inkivääri.

Laita ainekset kattilaan yhdessä tähtianiksen, etikan, kanelin, mustapippurin ja veden kanssa.
Kuumenna, kunnes muodostuu höyryä. Lisää hillosokeri ja anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Jäähdytä ja laita lasipurkkiin.

Tarjoa esimerkiksi grillatun tai paistetun lihan ja kanan seurana.

Reseptin on laatinut

Dansukker