Kesäinen mansikkatorttu

Kesäisessä mansikkatortussa on ihana vaniljatäyte ja päällä tuoreita mansikoita.

1 tunti

Arviot (3 kpl)

Ainekset

Pohja
100 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 dl kermaa
1 1/2 dl maitoa
2 keltuaista
2 rkl Dansukker Taloussokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeeksi
tuoreita mansikoita
Kiille
1 1/2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljasokeri, keltuainen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit panna taikinalla vuoratun vuoan hetkeksi jääkaappiin, jotta taikina kovettuu. Kylmä taikina ei paistettaessa niin helposti valahda vuoan reunoilta.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, kunnes piirakkapohja on kauniin vaaleanruskea.

Sekoita kiisseliainekset vaniljasokeria lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes keitos sakenee. Anna kiisselin jäähtyä hetken aikaa ja mausta se vaniljasokerilla.

Levitä vaniljatäyte jäähtyneelle torttupohjalle. Laita täytteen päälle mansikat.

Valmista kiille Hyytelösokeri-pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä hyytelöliemi välittömästi tortun pinnalle voitelusiveltimellä tai lusikkaa apuna käyttäen. Laita hyytelöity torttu hetkeksi viileään hyytymään.

Mansikkatortun voit halutessasi vielä koristella kermavaahtoruusukkeilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.