Kesäinen mansikkatorttu

1 tunti
Kesäisessä mansikkatortussa on ihana vaniljatäyte ja päällä tuoreita mansikoita.
Kesäinen mansikkatorttu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 100 g voita tai margariinia
    • 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 keltuainen
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 1 dl kermaa
    • 1 1/2 dl maitoa
    • 2 keltuaista
    • 2 rkl Dansukker Taloussokeria
    • 1 rkl maissitärkkelystä
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Koristeeksi

    • tuoreita mansikoita

    Kiille

    • 1 1/2 dl vettä
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljasokeri, keltuainen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit panna taikinalla vuoratun vuoan hetkeksi jääkaappiin, jotta taikina kovettuu. Kylmä taikina ei paistettaessa niin helposti valahda vuoan reunoilta.

    Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, kunnes piirakkapohja on kauniin vaaleanruskea.

    Sekoita kiisseliainekset vaniljasokeria lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes keitos sakenee. Anna kiisselin jäähtyä hetken aikaa ja mausta se vaniljasokerilla.

    Levitä vaniljatäyte jäähtyneelle torttupohjalle. Laita täytteen päälle mansikat.

    Valmista kiille Hyytelösokeri-pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä hyytelöliemi välittömästi tortun pinnalle voitelusiveltimellä tai lusikkaa apuna käyttäen. Laita hyytelöity torttu hetkeksi viileään hyytymään.

    Mansikkatortun voit halutessasi vielä koristella kermavaahtoruusukkeilla ja sitruunamelissan lehdillä.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker