Kesäinen kääretorttu

noin 15 palaa 20 minuuttia
Kesällä kääretorttu täytetään tuoremarjasurvoksella. Helppoa tarjottavaa vaikka yllätysvieraille.
Kesäinen kääretorttu
Arvioi: (10kpl)

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria ripotteluun

Täyte

  • n. 2 dl marjasurvosta

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 7–10 minuuttia. Pane puhdas leivinpaperi työpöydälle ja ripottele pinnalle ohut kerros Siro-sokeria. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistoleivinpaperi varovasti ja anna torttupohjan jäähtyä hetki. Levitä marjasurvos levylle ja rullaa torttu tiiviisti leivinpaperia apuna käyttäen. Anna kääretortun mielellään maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker