Kesähillo

15 minuuttia + jäähdytys
Punaherukka ja vadelma – loistava kesäinen makupari! Muuntele marjojen suhdetta makusi mukaan (esim. molempia yhtä paljon tai toista marjaa enemmän).
Kesähillo
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 250 g (n. 0,5 l) punaherukoita
  • 750 g (n. 1,5 l) vadelmia
  • 0,5 dl vettä
  • 500 g (n. 6 dl) Dansukker Hillosokeria

Laita puhdistetut marjat ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes muodostuu höyryä. Sekoita Hillosokeri joukkoon. Kiehauta ja keitä marjoja noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Anna hillon jäähtyä 15-30 minuuttia, sekoita välillä. Kuori tarvittaessa vaahto pinnalta. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.

Vinkki!
Maukas kesähillo syntyy myös mm. vadelmista ja mustaherukoista tai mansikoista ja karviaisista.

Reseptin on laatinut

Dansukker