Kerrosässät

45 minuuttia
Perinteiset kaneliässät muuttuvat tuplasti herkullisemmiksi hillotäytteellä.
Kerrosässät
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 350 g vehnäjauhoja (noin 5 ½ dl)
  • 1 tl leivinjauhetta

Kierittelyyn

  • ½ pkt Dansukker Kanelisokeria

Täyte

  • karpalo-, puolukka- tai vadelmahilloa

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita siivilöity jauho-leivinjauheseos joukkoon. Siirrä taikina pyöreäkärkisellä tyllalla (ø 10 mm) varustettuun pursotinpussiin.

Levitä kerros kanelisokeria työpöydälle ja pursota taikinasta pitkiä nauhoja kanelisokerin päälle. Leikkaa nauhat 8–9 cm mittaan, kierittele kanelisokerissa ja muotoile leivinpaperoidulle pellille ässän muotoon. Jos täytät ässät, muotoile puolet ässistä peilikuvana.

Paista uunissa 180 asteessa 10–12 minuuttia.

Täytä jäähtyneet ässät hillolla, peitä kevyesti kelmulla ja anna tekeytyä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Nauti kahvin tai teen kera. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker