Keltainen omenachutney

1 tunti
Currysta väriä saava omenachutney sopii pariloidun lohen, pihvien tai grilliruokien kanssa.
Keltainen omenachutney
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 600 g kuorittuja omenoita
  • 250 g sipulia
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 1/2 rkl currya
  • 1 tl punaista chilirouhetta
  • 1/2 dl etikkaa
  • 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl karkeaksi rouhittua valkopippuria

Halkaise kuoritut omenat, poista siemenkodat ja paloittele puolikkaat. Kuori ja silppua sipulit. Pane kaikki aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 25–30 minuuttia. Jäähdytä vartti ja purkita. Säilytä chutney jääkaapissa.

Tarjotaan pariloidun lohen, pihvien tai grilliruokien kanssa. Chutney sopii myös kastikkeiden ja lämpimien ruokien maustamiseen.

Reseptin on laatinut

Dansukker