Keksirouhe-mansikkajäädyke

12 annosta 15 minuuttia + 1 vrk
Rouhitut täytekeksit maustavat kermaa, rahkaa ja mansikkasosetta sisältävää herkullista jäädykettä.
Keksirouhe-mansikkajäädyke
Arvioi: (17kpl)

Ainekset

  • 1 pkt (175 g) kaakao-mansikkatäytekeksejä

Täyte

  • 200 g mansikoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Koristeluun

  • muutama valkoinen marenki rouhittuna
  • tummaa suklaata

Rouhi keksit karkeaksi. Soseuta puolisulaneet mansikat. Vaahdota kerma.

Vatkaa toisessa kulhossa maitorahka, tomusokeri ja sokeri sileäksi, lisää mansikkasose ja kermavaahto ja sekoita.

Vuoraa pitkänomainen vuoka (1 ½ l) kelmulla ja kaada seos vuokaan. Peitä pinta keksimuruilla, painele muruja niin että ne hiukan uppoavat jäädykeseokseen. Käännä kelmuliepeet murujen päälle ja työnnä vuoka pakastimeen vuorokaudeksi.

Kumoa 5 minuuttia huoneenlämmössä ollut vuoka tarjoiluvadille ja poista kelmut.

Ripottele marenkimurut päälle ja vuole juustohöylällä suklaasta lastuja marenkirouheen päälle.

Tarjoa jälkiruokana makean kuohuviinin kanssa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker