Keittoleivät

noin 14 kpl 2 ½ tuntia
Kaulittu leipälevy täytetään sipulilla, pinaatilla ja juustoraasteella.
Keittoleivät
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 25 g hiivaa
  • 3 dl haaleaa maitoa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 vatkattu muna
  • 7–8 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl margariinia
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 100 g tuoreita pinaatin lehtiä
  • 2 dl juustoraastetta

Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää maito, öljy, suola ja sokeri ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää muna.

Lisää jauhot vähän kerrallaan ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla 30–45 minuuttia.

Kuori ja silppua sipuli ja paista sipulia ja valkosipulia margariinissa, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää pinaatti. Anna täytteen jäähtyä.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se notkeaksi. Kauli taikina 35 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle sipuli-pinaattitäyte. Ripottele päälle juusto. Kääri taikina rullalle.

Leikkaa rulla 3–4 cm:n levyisiksi paloiksi ja laita palat vuokiin. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.

Paista uunin alaosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Tarjoillaan uunituoreina.

Reseptin on laatinut

Dansukker