Keittoleivät

Kaulittu leipälevy täytetään sipulilla, pinaatilla ja juustoraasteella.

noin 14 kpl

2 ½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

25 g hiivaa
3 dl haaleaa maitoa
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
1 vatkattu muna
7–8 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 keltasipuli
1 rkl margariinia
1 puristettu valkosipulinkynsi
100 g tuoreita pinaatin lehtiä
2 dl juustoraastetta

Ohjeet

Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää maito, öljy, suola ja sokeri ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää muna.

Lisää jauhot vähän kerrallaan ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla 30–45 minuuttia.

Kuori ja silppua sipuli ja paista sipulia ja valkosipulia margariinissa, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää pinaatti. Anna täytteen jäähtyä.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se notkeaksi. Kauli taikina 35 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle sipuli-pinaattitäyte. Ripottele päälle juusto. Kääri taikina rullalle.

Leikkaa rulla 3–4 cm:n levyisiksi paloiksi ja laita palat vuokiin. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.

Paista uunin alaosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Tarjoillaan uunituoreina.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.