Keilapikkuleivät

noin 30 kpl 1 tunti
Keilailukutsuille leivotaan teeman mukaisesti keilan muotoisia pikkuleipiä.
Keilapikkuleivät
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

  • 200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Kuorrute

  • 5 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 rkl juoksevaa margariinia
  • 1–2 rkl vettä
  • punaista elintarvikeväriä

Nypi rasva, sokerit ja jauhot keskenään. Sekoita joukkoon rikottu muna. Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Kauli taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta pikkuleipiä mallin mukaan. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Sekoita tomusokeri, margariini ja vesi tasaiseksi kuorrutteeksi. Pane pieni määrä kuorrutetta toiseen astiaan ja lisää siihen hieman punaista elintarvikeväriä. Koristele pikkuleivät kuorrutteella. Anna kuivua ritilällä.

Reseptin on laatinut

Dansukker