Kauralastukakku

Noin 6 hengelle 1 tunti
Helppo kesän täytekakku leivotaan isosta kauralastusta, joka leikataan osiin ja täytetään kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.
Kauralastukakku
Arvioi: (29kpl)

Ainekset

  • 100 g voita
  • 3½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 kananmuna

Täyte ja koristelu

  • 4 dl vispikermaa
  • 1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 500 g tuoreita mansikoita, vadelmia ja mustikoita
  • Dansukker Tomusokeria
  • syötäviä kukkia

Sulata voi kattilassa. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne hieman jäähtyneeseen voisulaan. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita huolella.

Levitä seos leivinpaperoidulle pellille mahdollisimman tasaisesti. Paista isoa kauralastua 175-asteisessa uunissa noin 18 minuuttia tai kunnes se on kauniin kullanruskea. Tarkkaile paistoa ja varo etteivät reunat pala.

Kun otat pellin uunista, leikkaa lastu heti neljään samankokoiseen osaan esim. pizzaleikkurilla ja jätä jäähtymään. Käsittele hauraita kauralastuja varoen. Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle.

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Leikkaa mansikat siivuiksi. Pursota pohjapalan päälle kermavaahtoa ja nostele päälle marjoja. Toista samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Murra neljäs kauralastu paloiksi kakun pinnalle. Siivilöi päälle tomusokeria ja koristele kukilla.

Tarjoile kakku mielellään heti, jotta kauralastut pysyvät rapeina.

Katso video!

Resepti ja kuva: Annin uunissa