Karviaispitko

Karviaiset ovat herkullisia sellaisenaan, mutta mainioita myös leivonnassa. Leivo kolme karviaispitkoa ja pakasta osa myöhempää käyttöä varten.

25–30 palaa (3 pitkoa)

1 ½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Taikina
50 g hiivaa
200 g huoneenlämpöistä voita
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
2 kananmunaa

Täyte
150 g marsipaania tai mantelimassaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
200 g karviaisia

Pinnalle
1 kananmuna
mantelilastuja
Dansukker Rapeaa raesokeria

Ohjeet

Murenna hiiva ja paloittele voi yleiskoneen kulhoon. Lisää muut ainekset, ja anna koneen käydä, kunnes taikina on hyvin sekoittunut. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.

Valmista täyte. Raasta marsipaani tai mantelimassa ja vatkaa se fariinisokerin ja voin kanssa tasaiseksi seokseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla ja jaa se kolmeen osaan. Kaulitse osat suorakaiteen muotoisiksi (noin 20x35 cm).

Levitä täytettä taikinalevyn keskelle ja ripottele päälle karviaismarjoja. Taita reunat täytteen päälle. Pane pitkot leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

Voitele pitkot munalla ja ripottele päälle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen viipaloimista.

Vinkki!
Voit käyttää karviaisten tilalla myös muita kirpeitä marjoja, kuten karpaloita tai puolukoita.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.