Karviaishilloke

45 minuuttia
Karviaishillokkeen nesteenä voi käyttää vettä, viiniä tai siideriä. Katso myös rosmariinisiirapin ohje.
Karviaishilloke
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg karviaisia
  • 2–3 dl vettä, viiniä tai siideriä
  • 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Kaada karviaiset lävikköön ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Poista marjojen rangat saksilla leikaten ja pane karviaiset, neste ja hillo-marmeladisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5–10 minuuttia. Sekoita hilloa pari kertaa keittämisen aikana. Jäähdytä vartti ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Tarjoa esim. vaniljajäätelön ja rosmariinisiirapin kanssa.
 

Rosmariinisiirappi

2 dl vettä, viiniä tai siideriä
3 rosmariininoksaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
Mittaa aineet kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Siivilöi haaleana. Jos kastike jäähtyessään sakenee liikaa, sekoita tilkka nestettä joukkoon.

Reseptin on laatinut

Dansukker