Karviais-vaniljapiiras

Mietitkö mitä leipoa karviaismarjoista? Tee uunipellillinen piirakkaa, joka kuorrutetaan vaniljakastikkeella.

noin 20 annospalaa

50 minuuttia

Arviot (72 kpl)

Ainekset

3 munaa
3 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
1 dl maitoa

Pinnalle
noin 5 dl karviaismarjoja

Kuorrutus
3 dl maitoa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 munankeltuainen
¾ rkl perunajauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen. Sekoita lopuksi joukkoon öljy ja maito.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle karviaismarjoja. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Mittaa kasariin maito, sokeri, keltuainen ja perunajauhot. Kiehauta koko ajan hämmentäen. Mausta vaniljasokerilla.

Levitä vaniljakastike piiraan pinnalle nuolijalla. Jäähdytä hetki. Leikkaa annospaloiksi ja laita tarjolle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.