Karviais-vaniljapiiras

noin 20 annospalaa 50 minuuttia
Mietitkö mitä leipoa karviaismarjoista? Tee uunipellillinen piirakkaa, joka kuorrutetaan vaniljakastikkeella.
Karviais-vaniljapiiras
Arvioi: (63kpl)

Ainekset

  • 3 munaa
  • 3 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl kanelia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
  • 1 dl maitoa

Pinnalle

  • noin 5 dl karviaismarjoja

Kuorrutus

  • 3 dl maitoa
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 munankeltuainen
  • ¾ rkl perunajauhoja
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen. Sekoita lopuksi joukkoon öljy ja maito.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle karviaismarjoja. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Mittaa kasariin maito, sokeri, keltuainen ja perunajauhot. Kiehauta koko ajan hämmentäen. Mausta vaniljasokerilla.

Levitä vaniljakastike piiraan pinnalle nuolijalla. Jäähdytä hetki. Leikkaa annospaloiksi ja laita tarjolle.

Reseptin on laatinut

Dansukker