Karpalokeksit

50 kpl 1 tunti
Kuivatut karpalot ja sitruunankuoriraaste antavat kekseille pirteää makua. Nauti joulukeksejä vaikkapa karpaloglögin kanssa.
Karpalokeksit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • ½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 kananmuna
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 100 g kuivattuja karpaloita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja siirappi hyvin vatkaten. Lisää sitruunan raastettu kuori ja silputut karpalot. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja sooda, ja lisää seos taikinaan. Anna taikinan levähtää kylmässä puolisen tuntia.

Leivo taikinasta tanko, paloittele se ja pyörittele pallosiksi. Lado palloset pellille ja litistä haarukalla. Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker