Karpalojäädyketorttu

yli 12 tuntia
Herkullinen jäädytetty karpalotorttu, jossa piparkakkupohjalla on tuorejuusto-rahkatäyte.
Karpalojäädyketorttu
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 200 g piparkakkuja muruina
    • 70 g margariinia tai voita

    Täyte

    • 2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 200 g vaniljatuorejuustoa
    • 250 g maitorahkaa
    • 100 g karpaloita
    • 1 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Pinnalle

    • 1–2 dl karpaloita
    • 2 dl vispikermaa
    • 1 rkl Dansukker Taloussokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Murusta piparkakut esimerkiksi pienessä pussissa lihanuijan avulla. Sulata margariini tai voi ja sekoita joukkoon piparkakkumurut.

    Leikkaa halkaisijaltaan 18–22 cm irtopohjavuoan pohjalle ympyrä leivinpaperista. Painele muruseos vuoan pohjalle.

    Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto, maitorahka, karpalot ja sokerit. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan ja laita pakastimeen mielellään yön yli.

    Irrota vuoka kastelemalla reunat kuumaan veteen. Siirrä tarjoiluvadille, koristele karpaloilla sekä sokereilla maustetulla kermavaahdolla. Voit tarjota lisäksi myös kinuskikastiketta.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker