Karpaloinen uunijäätelö

Keksipohjainen karpalouunijäätelö voidaan tehdä annoskulhoihin tai isompaan uunivuokaan.

noin 6 annosta

15 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

200 g kaurakeksejä murustettuna
½–1 l vaniljajäätelöä (annoskulhoihin riittää pienempi määrä)
4–5 dl karpaloita

Marenki
4 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Jaa murustetut kaurakeksit uuninkestäviin annoskulhoihin tai isompaan uunivuokaan. Leikkaa jäätelö paloiksi tai pyöritä siitä pallot keksinmurujen päälle. Ripottele sekaan tuoreet tai jäiset karpalot.

Vaahdota valkuaiset kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää koko ajan sekoittaen joukkoon sokerit.

Levitä marenki jäätelön päälle siten, että jäätelö on kokonaan marengin peitossa. Laita 225–250-asteiseen uuniin ja vahdi uuninluukulla, kunnes marenki saa hieman väriä.

Koristele muutamalla karpalolla ja tarjoa heti!
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.