Karpaloinen bostonkakku

1½ tuntia
Mehevän bostonkakun täytteenä kirpeitä karpaloita ja pehmeää vaniljakreemiä.
Karpaloinen bostonkakku
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 6–7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita tai margariinia

Täyte

  • 3 dl maitoa
  • 1 dl vaniljakreemijauhetta
  • 100 g karpaloita

Voiteluun

  • kananmunaa

Pinnalle

  • 3 dl Dansukker Tomusokeria
  • limettimehua

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, suola, sokerit ja kardemumma. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.

Valmista vaniljakreemi. Vatkaa maito ja vaniljakreemijauhe sekaisin ja anna seoksen tekeytyä viitisen minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse se suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä vaniljakreemi kaulitulle taikinalevylle ja ripottele pinnalle karpalot. Kääri tiiviiksi rullaksi ja leikkaa noin 3 cm leveiksi pulliksi.

Voitele halkaisijaltaan 22–24 cm irtopohjavuoka ja nosta pullaviipaleet vuokaan leikkauspinta ylöspäin vieretysten. Anna kohota hetki liinan alla.

Voitele pullat munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes kakku näyttää kypsältä.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Anna jäähtyä. Sekoita tomusokerin joukkoon limettimehua, kunnes saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota ohuita viivoja kakun pinnalle.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker