Karamellisoitu siirappikakku

Siirappinen, piparkakun makuinen kahvikakku saa ylleen houkuttelevan karamellikuorrutteen.

1½ tuntia

Arviot (6 kpl)

Ainekset

5 kananmunaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
6 dl vehnäjauhoja
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 dl kermaa
Karamellikuorrute
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Koristeluun
rosmariinin oksia ja
punaisia nonparelleja

Ohjeet

Voitele ja leivitä väh. 2 litran kahvikakkuvuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista keskiteholla ja lisää siirappi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi.

Siivilöi jauhoseosta muutamassa erässä munavaahtoon, lisää välissä kerma. Lisää loppuvaiheessa voisula ja loput jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ja kumoa tarjoiluvadille. Anna jäähtyä.

Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna niin, että sokeri alkaa liueta. Keittele seosta noin 4–5 minuuttia koko ajan sekoitellen. (Seos tummuu hieman, mutta varo polttamasta sitä.) Karamelli on valmis, kun pieni määrä seosta pitää kylmällä lautasella muotonsa. Jäähdytä 5–10 minuuttia ja valuta kakun päälle. Koristele halutessasi.

Alkuperäinen resepti ja kuva: Pullahiiren leivontanurkka

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.