Käpykakku kermatäytteellä (gluteeniton)

10-12 annosta
Käpykakku kermatäytteellä (gluteeniton)
Arvioi: (106kpl)

Ainekset

Kuorrutus
3 1/2 dl Dansukker Kaakaotomusokeria
150 g mantelijauhetta
2 kpl kananmunan valkuaista, pieniä
Pohja
5 kananmunaa
2 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 1/4 dl perunajauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1/2-3/4 dl omenamehua
(2 rkl rommia)
Täyte
1 1/2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl kiinteää omena- tai vadelmahilloa
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja sekoita. Lisää tarvittaessa kaakaotomusokeria ja mantelijauhetta, että saat kuorrutuksesta kaulittavan. Kääri kuorrutus kelmuun ja pane se 2-3 tunniksi jääkaappiin.

Kuumenna uuni 225°. Öljyä leivinpaperi ja pane se uunipellille. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja sekoita kevyesti. Kaada taikina pellille. Paista noin 7 minuuttia.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Leikkaa jäähtyneen kakkulevyn neljänneksestä suurin käpyaihio. Kostuta ja levitä hillo ja kermavaahto päälle. Leikkaa seuraava kävynmuotoinen kakkulevy pienemmäksi ja aseta se hillon päälle. Jatka kostuttaen ja täyttäen sekä kakkusuikaleilla muotoillen, kunnes kakku on kävyn muotoinen.

Tomusokeroi kuorrutus, kauli se levyksi kelmun päällä ja kumoa kakun päälle. Siisti reunat. Pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Siivilöi tomusokeri pinnalle ja leikkaa kävyn suomut saksilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker