Käpykakku kermatäytteellä (gluteeniton)

10-12 annosta 5 tuntia
Käpykakku on klassikkotäytekakku, joka sopii kaikkiin sesonkeihin, myös jouluun.
Käpykakku kermatäytteellä (gluteeniton)
Arvioi: (126kpl)

Ainekset

    Kuorrutus

    • 3 1/2 dl Dansukker Kaakaotomusokeria
    • 150 g mantelijauhetta
    • 2 kpl kananmunan valkuaista, pieniä

    Pohja

    • 5 kananmunaa
    • 2 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 1/4 dl perunajauhoja
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl leivinjauhetta

    Kostutus

    • 1/2-3/4 dl omenamehua
    • (2 rkl rommia)

    Täyte

    • 1 1/2 dl kuohu- tai vispikermaa
    • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 3 dl kiinteää omena- tai vadelmahilloa

    Pinnalle

    • Dansukker Tomusokeria

    Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja sekoita. Lisää tarvittaessa kaakaotomusokeria ja mantelijauhetta, että saat kuorrutuksesta kaulittavan. Kääri kuorrutus kelmuun ja pane se 2-3 tunniksi jääkaappiin.

    Kuumenna uuni 225°. Öljyä leivinpaperi ja pane se uunipellille. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja sekoita kevyesti. Kaada taikina pellille. Paista noin 7 minuuttia.

    Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Leikkaa jäähtyneen kakkulevyn neljänneksestä suurin käpyaihio. Kostuta ja levitä hillo ja kermavaahto päälle. Leikkaa seuraava kävynmuotoinen kakkulevy pienemmäksi ja aseta se hillon päälle. Jatka kostuttaen ja täyttäen sekä kakkusuikaleilla muotoillen, kunnes kakku on kävyn muotoinen.

    Tomusokeroi kuorrutus, kauli se levyksi kelmun päällä ja kumoa kakun päälle. Siisti reunat. Pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Siivilöi tomusokeri pinnalle ja leikkaa kävyn suomut saksilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker