Kanelirinkilät tai solmupullat

1½ tuntia
Leikkaa taikinasta nauhoja, kierrä ne kevyelle kierteelle ja muodostele rinkilöiksi tai solmuiksi.
Kanelirinkilät tai solmupullat
Arvioi: (15kpl)

Ainekset

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 tl hienonnettua kardemummaa
  • noin 7-8 dl vehnäjauhoja (noin 1/2 kg)
  • 100 g margariinia

Täyte

  • pehmeää margariinia
  • Dansukker Kanelisokeria tai
  • kookoshiutaleita ja Dansukker Taloussokeria

Voiteluun

  • munaa

Koristeeksi

  • Dansukker Rapeaa raesokeria
  • (säilöttyjä kirsikoita)

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon jauhoja sen verran, että saat paksun, vellimäisen seoksen. Vatkaa voimakkaasti, että taikina saa ilmaa, sillä se edistää sitkoverkoston muodostumista. Lisää loput jauhot ja viimeisenä pehmeä margariini. Alusta hyvin kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä astia muovikelmulla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kohoaminen nopeutuu kun panet kulhon lämpimään veteen.

Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla leivinalustalla, niin saat ilmakuplat pois ja taikina kiinteytyy. Kaaviloi taikina 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle pehmeää margariinia ja ripottele sille kanelisokeria tai kookoshiutaleita ja sokeria. Taita levy kolmeen osaan. Leikkaa taikinapyörällä tai terävällä veitsellä taikinasta noin 1 ½ cm:n levyisiä nauhoja. Kierrä nauha kevyelle kierteelle ja muodostele rinkilöiksi tai solmuiksi.

Anna leivonnaisten kohota. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Solmupullien keskelle voi painaa puolikkaan säilöttyä kirsikkaa. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker