Kanelijuustokakku

16 annosta 1 tunti + 12 tuntia
Joulun paras juustokakku koostuu ihanan pehmeästä täytteestä ja miedosta kanelin mausta.
Kanelijuustokakku
Arvioi: (240kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g Bastogne-keksejä (13 kpl)
    • 60 g voita

    Täyte

    • 1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 2 rkl luomuceyloninkanelia
    • 4 liivatelehteä
    • n. 3 rkl vettä

    Koristeluun

    • Dansukker Tummalla siirapilla leivottuja piparkakkuja
    • kanelitankoja
    • suklaamanteleita
    • Dansukker Tomusokeria

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 21–22 cm) pohjalle.

    Sulata voi. Murskaa keksit esim. tehosekoittimessa hienoksi murskeeksi, lisää voisula ja sekoita seos tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin kovettumaan.

    Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

    Sekoita siirappi, tuorejuusto ja kaneli vispilällä tasaiseksi seokseksi. Vaahdota vaniljakastike toisessa kulhossa.

    Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustomassaan samalla sekoittaen. Lisää vaahdotettu vaniljakastike varovasti sekoittaen joukkoon, sekoita tasaiseksi.

    Kaada täyte kovettuneen pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

    Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele pipareilla, kanelitangoilla, suklaamanteleilla ja tomusokerilla.

    Alkuperäinen resepti + kuva: Piece by Piece