Kahvikakku savariinin tapaan

8–10 annosta 2 tuntia
Omenamehulla kostutettu kahvikakku tarjoillaan vadelma-kermavaahdolla höystettynä.
Kahvikakku savariinin tapaan
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3 munaa
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl hienonnettua kardemummaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja

Kostutus

  • 3 dl omenamehua
  • (2 rkl lakka- tai sitruslikööriä)

Täyte

  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1/2–1 dl vadelmasurvosta
  • 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun

  • vadelmia

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lusikoi taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan (n. 1½ l).

Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Kumoa vuoastaan ja anna jäähtyä hetki.

Laita kakku takaisin paistovuokaan ja valuta päälle kostutusliemi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vadelmasurvoksella, sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.

Kumoa kakku ja laita täyte kakun keskelle. Koristele vadelmilla tai muilla marjoilla.

Vinkki!
Maidottoman kakun saat, kun voitelet vuoan maidottomalla rasvalla ja käytät täytteeseen kuohukerman sijaan esim. vaahdotettua kaurapohjaista vispikermaa. 

 

Reseptin on laatinut

Dansukker