Kääretorttu

noin 15 palaa 15 minuuttia
Kääretorttu on helppo ja nopea leivonnainen vaikkapa yllätysvieraille. Täytteeksi sopii itse tehty marjahillo.
Kääretorttu
Arvioi: (17kpl)

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • n. 2 dl hilloa

  • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria ripotteluun

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 7–10 minuuttia.

Pane puhdas leivinpaperi työpöydälle ja ripottele pinnalle ohut kerros Siro-sokeria. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistoleivinpaperi varovasti ja anna torttupohjan jäähtyä hetki. Levitä hillo kevein vedoin levylle ja rullaa torttu tiiviisti leivinpaperia apuna käyttäen.

Anna kääretortun mielellään maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Vinkki!
Ihana kääretortun täyte syntyy myös marjoista ja Siro-sokerilla maustetusta rahka-kermavaahdosta.

Reseptin on laatinut

Dansukker