Kaalipiirakka

1½ tuntia
Leivo ja tarjoile sadonkorjuuaikaan perinteistä kaalipiirakkaa ilman jauhelihaa.
Kaalipiirakka
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 5 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1/2 tl suolaa
    • 200 g leivontamargariinia
    • 1 tlk (2 dl) kermaviiliä

    Täyte

    • 1/2 keräkaalia (suikaloituna noin 1 1/2 l)
    • 1–2 porkkanaa
    • 1–2 sipulia
    • 25 g margariinia
    • 1 rkl vehnäjauhoja
    • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
    • suolaa, valkopippuria ja meiramia

    Voiteluun

    • munaa

    (Pinnalle

    • unikonsiemeniä)

    1. Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää kuutioitu rasva ja kermaviili nopeasti sekoittaen. Muovaa taikina palloksi ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    2. Suikaloi kaali ja viipaloi porkkanat ja sipulit kattilaan. Lisää rasva ja hauduta kaalisilppu pehmeäksi ruskistamatta. Sekoita välillä ja lisää siirappi, jauhot sekä mausteet. Jäähdytä.

    3. Kaaviloi taikina kahdeksi pyöreäksi levyksi ja levitä toinen pohjaksi uunivuokaan niin, että se peittää myös reunat. Tasoita täyte päälle keskeltä hiukan koholla. Nosta toinen levy kanneksi. Ummista reunat.

    4. Voitele taikina munalla. Tee tähteeksi jääneestä taikinasta koristeita piirakan pintaan ja voitele nekin. (Ripottele päälle siemeniä koristeeksi.) Pistele kuoreen muutamia reikiä. Kypsennä kaalipiirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker