Kaalilaatikko

n. 2 h
Syksyinen kaalilaatikko puolukkahillon kera on perinneruoka parhaimmillaan!
Kaalilaatikko
Arvioi: (33 kpl)

Ainekset

  • 2 kg keräkaalia
  • noin 3 rkl juoksevaa rasvaa
  • 2 rkl Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia tai Tummaa siirappia
  • tilkka vettä
  • kanaliemikuutio
  • (meiramia)
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l vettä, suolaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • jauhettua valko- ja maustepippuria

Pinnalle

  • juoksevaa rasvaa
  • Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia tai Tummaa siirappia

Leikkaa kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna rasva isossa kattilassa, nostele kaalisuikaleet kattilaan ja kuumenna välillä sekoitellen. Lisää joukkoon vesi, murennettu liemikuutio, siirappi ja meirami. Hauduta kaalia hiljalleen puolisen tuntia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Huuhdo riisi siivilässä. Lisää riisit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsäksi (noin 20 minuuttia) ja kaada siivilään valumaan.

Paahda jauheliha muruiseksi seokseksi, mausta ja kaada riisien kanssa kaalin joukkoon. Sekoita ja lusikoi seos kahteen laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoa puolukkahillon kera.

Vinkki!
Tee puolukkahillo itse. Keitä litra puolukoita ja 250 g Dansukker Hillosokeria noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja tölkitä.

Reseptin on laatinut

Dansukker