Kaali-jauhelihakeitto

Kaalikeitto on helppoa ja edullista arkiruokaa. Voit jättää jauhelihan pois tai korvata sen kasviproteiineilla. Tumma siirappi korostaa kaalin omaa makua.

6 annosta

1 tunti

Arviot (30 kpl)

Ainekset

500 g valkokaalia
1 iso sipuli
2 isoa porkkanaa
1 keskikokoinen palsternakka
200 g juuriselleriä
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
2 rkl rypsiöljyä
400 g naudan jauhelihaa
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl meiramia tai timjamia
2 l vettä
2 kasvis- tai lihaliemikuutiota tai fondia
2 laakerinlehteä
15 maustepippuria
1 ruukku persiljaa

Ohjeet

Leikkaa kaali hienoksi veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkanat, palsternakka ja juuriselleri.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää jauheliha. Kääntele, kunnes pinta on saanut väriä kauttaaltaan. Mausta suolalla, paprikajauheella ja meiramilla tai timjamilla.

Lisää kaali ja kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää muut kasvikset ja tumma siirappi. Jatka paistamista hetki.

Lisää vesi ja murusta joukkoon liemikuutiot. Lisää vielä laakerinlehdet ja maustepippurit.

Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Tarkista maku. Ripottele lopuksi joukkoon hienonnettua persiljaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.