Juustopiirakka

noin 8 annosta 1 tunti 15 minuuttia
Tässä maukkaassa piirakassa on purjoa ja erityisen kuohkea juustotäyte.
Juustopiirakka
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 125 g voita tai margariinia
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 2 rkl vettä

    Täyte

    • 1 rkl voita tai margariinia
    • 1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 purjo ohuina viipaleina
    • 5 kananmunaa
    • 2 1/2 dl ruokakermaa
    • 1 tl suolaa
    • 1/2 tl mustapippuria
    • 7 dl voimakkaan makuista juustoraastetta

    Sekoita taikinan ainekset keskenään. Painele taikina piirakkavuokaan (halk. noin 25 cm) ja pistele haarukalla. Pane vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. Esipaista piirakkapohjaa uunin alaosassa 225 asteessa 10 minuuttia.

    Sulata rasva ja sokeri paistinpannussa ja kuullota purjosipuli kevyesti. Vatkaa munat ja kerma. Lisää mausteet, purjo ja juusto. Kaada seos piiraspohjalle. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker