Juustokakkuset

12 kpl 1½ tuntia
Pienet juustokakkuleivokset paistetaan muffinipellillä, täytetään tuorejuustolla ja koristellaan marjoilla.
Juustokakkuset
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 75 g voita tai margariinia
    • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 1 kananmuna
    • 2 ½ dl vehnäjauhoja
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 2 rs (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–27 %)
    • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 3 kananmunaa
    • 1 tl perunajauhoja

    Pinnalle

    • 4–5 dl marjoja
    • 1 ½ dl vettä
    • ¾ dl Dansukker Hyytelösokeria

    1. Vaahdota rasva ja fariinisokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos vaahtoon. Siirrä taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

    2. Vatkaa täytteen aineet hyvin sekaisin.

    3. Voitele muffinipellin vuoat, jaa taikina 12 osaan, ja painele taikinapalat vuokiin.

    4. Jaa täyte vuokiin. Paista uunissa 170 asteessa noin 30 minuuttia.

    5. Irrota vähän jäähtyneet leivonnaiset* varoen vuoistaan, veitsi helpottaa kakkusten irrottamista.

    6. Peitä jäähtyneiden kakkusten pinta marjoilla. Tee kiille: kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä kunnes liemi on kirkasta, jäähdytä hetki, ja lusikoi tai sivele liemi pullasudilla marjojen päälle.

    *Kakkusten täytteen pinta painuu hiukan jäähtyessään ja siihen voi tulla pieniä halkeamia. Marjat pysyvät paremmin kakkusten pinnalla kun keskellä on painauma.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker