Juusto-pinaattipiirakka

Noin 6 annosta
Juusto-pinaattipiirakka
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl vettä

Täyte
1 muna
2 tl vehnäjauhoja
2 dl kermamaitoa tai ruokakemaa
1/4 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus paprikajauhetta
1 tl Dansukker Fariinisokeria
1 dl hienoksi silputtua purjoa
200 g pinaatinlehtiä
150 g voimakkaanmakuista juustoraastetta

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan levätä jääkaapissa tunti. Painele taikina piirasvuokaan (halk 26 cm). Esipaista 10 minuuttia 225 asteessa uunin alaosassa.

Sekoita muna, jauhot ja kermamaito kattilassa ja anna seoksen hautua, kunnes se sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja lisää mausteet, purjo, pinaatti (jos käytät pakastettua pinaattia, se on valutettava hyvin) ja juusto.

Laita täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja paista vielä 20–30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker