Juusto- ja kinkkusarvet

Noin 18 kpl 1½ tuntia
Sarvien mehevänä täytteenä juustoa, kinkkua ja paprikaa.
Juusto- ja kinkkusarvet
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 50 g voita
    • 50 g hiivaa
    • 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
    • 2 dl piimää
    • 1 tl suolaa
    • 1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
    • 2 munaa
    • 8–9 dl (480–540 g) vehnäjauhoja

    Täyte

    • 9 isoa tai 18 pientä viipaletta palvikinkkua
    • 18 viipaletta kovaa juustoa (esim. emmentalia)
    • 18 palaa punaista paprikaa

    Voiteluun

    • 1 muna

    1. Sulata voi kattilassa.

    2. Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen.

    3. Lisää piimä, voisula, suola, siirappi, munat ja suurin osa vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaksi.

    4. Anna taikinan nousta liinan alla noin 30 min.

    5. Sirottele pöydälle jauhoja ja kumoa taikina kulhosta. Vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee kiiltävää ja notkeaa.

    6. Kaulitse taikina ½ cm paksuksi neliön muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy yhdeksäksi pieneksi neliöksi. Jaa neliöt vinottain kahtia 18 kolmioksi.

    7. Laita jokaiselle kolmiolle kinkkua, juustoa ja palanen punaista paprikaa ja kääri ne rullalle ulkoreunasta alkaen kolmion kärkeä kohti.

    8. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

    9. Laita sarvet pellille leivinpaperin päälle. Anna niiden nousta 20 minuuttia.

    10. Voitele vatkatulla munalla ja paista 10–15 minuuttia uunin keskiosassa kullanruskeiksi.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker