Juhlava sitruunajäädyke

5 annosta 1 tunti + 6 tuntia pakastimessa
Juhlava mutta helppotekoinen jälkiruoka koostuu jäädykkeestä, rapeasta lisukkeesta ja raikkaasta sitruunakastikkeesta.
Juhlava sitruunajäädyke
Arvioi: (23kpl)

Ainekset

    Jäädyke

    • 3 kananmunan keltuaista
    • 1½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
    • 2 dl kermaa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 sitruunan mehu

    Manteli-kauramuru

    • ¾ dl manteleita
    • 1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
    • 100 g voita
    • 1 dl kaurahiutaleita
    • 1 1/2 rkl vehnäjauhoja
    • 2 rkl kermaa
    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
    • ripaus suolaa

    Sitruunakastike

    • 50 g voita
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1 sitruunan mehu
    • 1 dl kermaa

    Koristeluun

    • sitruunamelissan lehtiä

    Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Kääntele seos munavaahdon joukkoon. Jaa massa pieniin (silikoni)vuokiin. Anna pakastua vähintään 6 tuntia.

    Kuumenna uuni 200 °C:een. Rouhi mantelit veitsellä pieniksi. Pane kaikki manteli-kauramurun ainekset kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Kaada seos leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 5–8 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. Anna jäähtyä ennen paloittelua.

    Kiehauta kastikkeen ainekset kattilassa. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Nosta sivuun liedeltä ja anna jäähtyä.

    Aseta pala manteli-kauramurua sekä muotista irrotettu jäädykepallo lautaselle. Valuta päälle sitruunakastiketta. Koristele murulla ja sitruunamelissan lehdillä.

    Vinkki!
    Fariinisokeri antaa tummemman värin ja syvemmän maun.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker