Joulutortut

4 tuntia
Joulutortut leivotaan voista tai margariinista ja kermaviilistä tehdystä taikinasta.
Joulutortut
Arvioi: (105kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 prk kermaviiliä
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • paistonkestävää luumusosetta

Voiteluun

  • kananmunaa

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

Sekoita keskenään pehmeä rasva ja kermaviili. Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna taikinan kovettua kylmässä 1−2 tuntia.

Taikinasta voi leipoa torttuja jo tällaisenaan, mutta muutama kaavilointikerta antaa niille enemmän lehtevyyttä. Kaaviloi taikina levyksi ja taita se kolmeen osaan. Toista tämä 2−3 kertaa. Anna taikinan kovettua kylmässä.

Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jaa se taikinapyörällä tai veitsellä noin 7 x 7 cm:n kokoisiksi neliöiksi. Tee neliöiden kulmiin viillot keskustaa kohti. Pane kunkin neliön keskelle luumusosetta. Kostuta liitoskohdat vedellä ja taivuta tortut tähden muotoisiksi.

Voitele tortut munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Siivilöi päälle runsaasti tomusokeria juuri ennen tarjoilua. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker