Joulupavlova

3 h
Joulupavlova on piparkakun makuinen jälkiruoka tai kahvipöydän marenkiherkku. Voit koristelussa käyttää mielikuvitusta ja omia suosikkimakujasi.
Joulupavlova
Arvioi: ( 0 kpl)

Ainekset

  • 4 munanvalkuaista
  • 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 tl piparkakkumaustetta

Pinnalle

  • 4 dl vispikermaa
  • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 5–7 (gluteenitonta) piparkakkua
  • 50 g valkosuklaata
  • punaisia säilykekirsikoita, karpaloita, suklaarusinoita tms.

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon vielä maissitärkkelys, sitruunamehu ja piparkakkumauste.

Levitä marenki ympyräksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 125-asteisessa uunissa 1½–2 tuntia.

Laita jäähtynyt marenki tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä seos marengin päälle. Ripottele pinnalle murustettuja piparkakkuja ja rouhittua valkosuklaata. Koristele säilykekirsikoilla tai marjoilla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Reseptin on laatinut

Dansukker