Joulun tiikerikakku

1½ tuntia
Jouluinen tiikerikakku ei sisällä kaakaojauhetta vaan valkosuklaata ja piparkakkumaustetta.
Joulun tiikerikakku
Arvioi: (130kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Lisäksi

  • 100 g valkosuklaata karkeana rouheena + ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl piparkakkumaustetta

Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Ota taikinasta 2/3 toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon karkeaksi veitsellä rouhittu valkosuklaa sekä ½ dl jauhoja.

Lisää lopputaikinaan piparkakkumauste.

Jaa taikinat voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan (n. 1,5 l) kerroksittain. Paista 150–175 asteessa 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin kymmenen minuuttia ennen kumoamista.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker