Joulukalenteri-tryffelit

noin 25 kpl 12 tuntia
Tee itse suklainen joulukalenteri! Numerot pursotetaan herkullisiin tryffeleihin.
Joulukalenteri-tryffelit
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl juoksevaa margariinia
  • ¾ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)

Halutessasi mausta jollain seuraavista

  • ½ tl jauhettua kardemummaa tai
  • 1 rkl konjakkia ja vahvaa kylmää kahvia tai
  • 1 tl piparkakkumaustetta

Kuorrutus

  • 200 g tummaa tai valkosuklaata

Numerot

  • 1 kananmunan valkuainen
  • n. 3 dl Dansukker Tomusokeria tai Mansikanmakuista tomusokeria
  • pari tippaa sitruunamehua tai etikkaa
  • (elintarvikeväriä)

Paloittele suklaa. Kiehauta rasva, muscovadosokeri ja kerma. Sekoita mauste ja suklaapalat joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Levitä seos foliovuokaan ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään, kunnes tryffeli on jähmettynyt.

Ota tryffelistä paloja muotilla (tai lusikalla/veitsellä) ja laita palat pakastimeen hetkeksi. Sulata kuorrutussuklaa. Kasta tryffelit suklaaseen ja pane ne lautasella jääkaappiin jäähtymään.

Vatkaa valkuainen kevyesti. Lisää sitruunamehu ja tomusokeria, kunnes saat pursotettavan kuorrutuksen. Pursota tryffeleille numerot 1–24. Säilytä tryffelit jääkaapissa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker