Joulujäätelöä ja mausteista appelsiinisalaattia

4 annosta yli 5 tuntia
Itse tehty jäätelö ja appelsiinisalaatti saavat mukavaa makua jouluisista mausteista.
Joulujäätelöä ja mausteista appelsiinisalaattia
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Jäätelö

    • 4 keltuaista
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 dl kevytranskankermaa
    • ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 1 tl kanelia
    • ½ tl jauhettua kardemummaa
    • 1 maustemitta neilikkaa

    Appelsiinisalaatti

    • 4 appelsiinia
    • 1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 kanelitankoa
    • 2 mausteneilikkaa
    • 1 tähtianis
    • 1/2 punainen chili pieneksi paloiteltuna
    • 1 dl pistaasipähkinöitä rouhittuna

    Vatkaa keltuaiset ja sokeri. Lisää ranskankerma, glukoosisiirappi ja mausteet. Siivilöi seos. Pane seos jäätelökoneeseen tai kaada vuokaan ja pakasta vähintään viisi tuntia. Sekoita pari kertaa pakastamisen aikana.

    Sekoita siirappi, vaniljasokeri, kanelitangot, neilikat ja tähtianis kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2–3 minuuttia. Lisää chili ja anna jäähtyä.

    Kuori appelsiinit kalvottomiksi, leikkaa viipaleiksi ja puolita viipaleet. Pane palat mausteliemeen vähintään tunniksi.

    Tarjoilu: jaa appelsiinipalat lautasille, annostele jäätelö viereen ja ripottele päälle rouhittua pistaasipähkinää.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker