Jouludonitsit

8–10 isoa, noin 30 pientä 50 minuuttia
Jouludonitsit paistetaan helposti donitsipellillä. Ne kastetaan kanelisokerin, piparkakun tai karamellirouheen makuiseen kuorrutteeseen.
Jouludonitsit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 1 dl maitoa
  • 50 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 2 tl sitruunamehua tai 1 tl hyvin pestyn luomusitruunan kuorta raastettuna
  • 1 muna

Donitsipellin voiteluun

  • rypsiöljyä

Valmiiden kanelisokeridonitsien voiteluun

  • 75 g voita tai margariinia sulatettuna

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipelti rypsiöljyllä.

Yhdistä vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää kuivien ainesten joukkoon maito, sulatettu rasva, sitruunamehu tai sitruunankuoriraaste, sekä muna. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.

Pursota taikina donitsivuoan koloihin. Jätä kohoamisvaraa. Paista uunin alatasolla 6–8 minuuttia.

Kuorruta donitsit haluamallasi tavalla.

Kanelisokerikuorrute
½ dl Dansukker Kanelisokeria TAI
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria + 1 tl jauhettua kanelia

Voitele donitsit ensin voisulalla ja kääntele kanelisokeriseoksessa.

Sokerikuorrute ja karamellirouhetta
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl vettä, tai kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan
(pastavärejä)
70 g murskattuja piparminttukaramelleja tms.

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi tahnaksi. Kasta donitsit kuorrutteessa ja koristele karamellirouheella. Nosta lautaselle jähmettymään.

Piparkakkukuorrute
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl vettä
2 tl piparkakkumaustetta

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi tahnaksi. Mausta seos piparkakkumausteella. Kasta donitsit kuorrutteessa ja nosta lautaselle jähmettymään.
 


 

Reseptin on laatinut

Dansukker