Jauhelihapiirakka

noin 6 annosta 1½ tuntia
Tarjoile tomaatilla maustettua juustoista jauhelihapiirakkaa salaatin kera.
Jauhelihapiirakka
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 100 g voita tai margariinia
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 tl suolaa
    • 1/2 dl vettä

    Täyte

    • 400 g jauhelihaa
    • 2 sipulia silputtuna
    • paistamiseen voita tai margariinia
    • suolaa, mustapippuria, (chilijauhetta)
    • 1/2 dl tomaattisosetta
    • 2 tomaattia lohkoina
    • 1 keltainen paprika kuutioina
    • 1 dl persiljaa silputtuna
    • 2 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa siirappia
    • 1 rkl ranskalaista yrttimausteseosta
    • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
    • 2 dl juustoraastetta

    Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan levätä jääkaapissa tunti. Painele taikina piirasvuokaan (halk. 26 cm). Esipaista 10–15 minuuttia 200 asteessa uunin keskiosassa.

    Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää muut täytteen ainekset.

    Kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja paista vielä 15–20 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker