Jauhelihapiirakka

noin 6 annosta
Jauhelihapiirakka
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

Taikina

100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl vettä

Täyte
400 g jauhelihaa
2 sipulia silputtuna
paistamiseen voita tai margariinia
suolaa, mustapippuria, (chilijauhetta)
1/2 dl tomaattisosetta
2 tomaattia lohkoina
1 keltainen paprika kuutioina
1 dl persiljaa silputtuna
2 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa siirappia
1 rkl ranskalaista yrttimausteseosta
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 dl juustoraastetta

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan levätä jääkaapissa tunti. Painele taikina piirasvuokaan (halk. 26 cm). Esipaista 10–15 minuuttia 200 asteessa uunin keskiosassa.

Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää muut täytteen ainekset.

Kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja paista vielä 15–20 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker