Jauhelihalasagne

4 annosta n. 1½ tuntia
italialainen lasagne on kaikenikäisten ylivoimainen ruokasuosikki. Jauhelihan voit korvata nyhtökauralla, härkiksellä tai mifulla.
Jauhelihalasagne
Arvioi: (19kpl)

Ainekset

    Jauhelihakastike

    • 2–3 rkl rypsiöljyä
    • 1 iso sipuli
    • 2 tl Dansukker Fariinisokeria
    • 500 g jauhelihaa
    • 3 valkosipulinkynttä
    • ½ tl suolaa
    • mustapippuria myllystä
    • 100 g tomaattipyreetä
    • 500 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
    • 4 dl vettä
    • 1 tl kuivattua timjamia, basilikaa tai oreganoa

    Juustokastike

    • 75 g voita tai margariinia
    • 1 dl vehnäjauhoja
    • 8 dl maitoa
    • ½ tl suolaa
    • 150–200 g juustoraastetta

    Lisäksi

    • 6–8 lasagnelevyä

    Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kääntele, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää jauheliha ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Mausta kastike yrttimausteilla. Tarkista maku.

    Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon juustoraaste. Voit jättää hieman juustoa myös pinnalle.

    Jaa jauhelihakastike ja juustokastike vuokaan kerroksittain siten, että kahden kastikekerroksen välissä on lasagnelevyjä. Jätä pinnalle kerros juustokastiketta ja ripottele halutessasi päälle vielä juustoraastetta.

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 40–50 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker