Jambalaya

Jambalaya on yksi cajun-ruoan ehdottomista klassikoista.

4–6 annosta

50 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
1 punainen paprika
2 lehtisellerin vartta
2 vahvasti maustettua makkaraa
3 broilerin rintafileetä tai 1 pieni broileri
2 isoa valkosipulinkynttä
1 purkki tomaattimurskaa
haluttaessa 1 rkl vihreää chilikastiketta (erittäin voimakasta)
3 dl kanalientä
3 dl villiriisiä tai tavallista riisiä
2–3 tippaa tabascoa
1/2 tl yrttisuolaa
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
haluttaessa hieman Sambal oelekia (erittäin vahvaa)
1/2 kg kokonaisia katkarapuja

Ohjeet

1. Silppua sipuli, paprika ja lehtiselleri. Leikkaa makkarat kuutioiksi.

2. Ruskista nämä yhdessä broilerinpalojen kanssa öljyssä padassa.

3. Lisää puserretut valkosipulinkynnet pataan.

4. Lisää pataan tomaattimurska, chilikastike, kanaliemi ja lopuksi riisi.

5. Keitä 20–30 minuuttia välillä sekoittaen.

6. Mausta tabaskolla, suolalla, fariinisokerilla ja haluttaessa Sambal oelekilla.

7. Kuori katkaravut ja lisää ne pataan kuumenemaan (älä anna kiehua, sillä silloin ne muuttuvat sitkeiksi).

8. Tarjoile esim. kaalisalaatin kera.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.