Jambalaya

4–6 annosta 50 minuuttia
Jambalaya on yksi cajun-ruoan ehdottomista klassikoista.
Jambalaya
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 2 vahvasti maustettua makkaraa
  • 3 broilerin rintafileetä tai 1 pieni broileri
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • haluttaessa 1 rkl vihreää chilikastiketta (erittäin voimakasta)
  • 3 dl kanalientä
  • 3 dl villiriisiä tai tavallista riisiä
  • 2–3 tippaa tabascoa
  • 1/2 tl yrttisuolaa
  • 2 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • haluttaessa hieman Sambal oelekia (erittäin vahvaa)
  • 1/2 kg kokonaisia katkarapuja

1. Silppua sipuli, paprika ja lehtiselleri. Leikkaa makkarat kuutioiksi.

2. Ruskista nämä yhdessä broilerinpalojen kanssa öljyssä padassa.

3. Lisää puserretut valkosipulinkynnet pataan.

4. Lisää pataan tomaattimurska, chilikastike, kanaliemi ja lopuksi riisi.

5. Keitä 20–30 minuuttia välillä sekoittaen.

6. Mausta tabaskolla, suolalla, fariinisokerilla ja haluttaessa Sambal oelekilla.

7. Kuori katkaravut ja lisää ne pataan kuumenemaan (älä anna kiehua, sillä silloin ne muuttuvat sitkeiksi).

8. Tarjoile esim. kaalisalaatin kera.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker