Jääprinsessan rommirusinakakku

16 annosta 6 tuntia
Herkullinen joulujälkiruoka marengista, rommirusinajäädykkeestä, suklaakastikkeesta, kermavaahdosta ja banaanista hieman hovijälkiruoan tapaan.
Jääprinsessan rommirusinakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Marenki

    • 3 valkuaista
    • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1/2 tl sitruunamehua

    Jäädykemassa

    • 1/2–1 dl tummaa rommia
    • 1 dl rusinoita
    • 3 keltuaista
    • 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 3 dl kermaa

    Suklaakastike

    • 1 rkl voita
    • 1 1/2 rkl kaakaojauhetta
    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 dl kermaa

    Pinnalle

    • 2 dl kermaa
    • 1 banaani
    • murskattuja suklaakeksejä

    Kaada rusinat ja rommi pieneen kulhoon maustumaan.

    Pane uuni lämpiämään 125°C:een. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista. Lisää loput sokerista ja sitruunamehu, ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi.

    Levitä marenkiseos leivinpaperoidulle pellille. Paista uunin keskitasolla noin tunti. Sammuta uuni ja anna marengin jäähtyä uunissa.

    Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se varovasti taikinaan. Sekoita joukkoon myös rommirusinat.

    Pane kaikki suklaakastikkeen ainekset kasariin ja keitä, kunnes se sakenee.

    Murskaa noin 130 g sekä marenkia että suklaakeksejä. Pane 1/3 seoksesta irtopohjavuokaan (halk. 26 cm). Kaada puolet jäädykemassasta vuokaan ja valuta päälle hieman suklaakastiketta. Tee toiset samanlaiset kerrokset. Peitä vuoka kelmulla ja pane pakastimeen viideksi tunniksi.

    Ota kakku pakastimesta juuri ennen tarjoilua. Siirrä kakku vuoasta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja viipaloi banaani pitkittäin neljään osaan.

    Levitä kermavaahto ja banaaniviipaleet sekä suklaakastiketta kakun päälle. Ripottele loput marenki-keksimurusta kakun reunoille ja päälle.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker